Saturday, March 25, 2006

Akershusmesterskapet i skolekorps

Ja, jeg går i korps. Et ganske bra et også. Vi er Søndre Nittedal Skolekorps og spilte i AM (Akershusmesterskapet) i dag (25 mars). Det her var litt av en dag og vi har øvd helt siden nyåretpå to store stykker. Faktisk så var det ene stykket bestående av tre satser så vi fikk akkurat fylt inn de 15 min vi fikk lov å spille.

Det første stykket vi spilte var Where the river flows som består av tre satser. Dette spilte vi i høst også, og jeg var litt i mot i at vi skulle spille dette på AM også, men det gjorde ingenting, fordi det neste stykket øvde vi mye mer på. Where the river flows er en indianerhistorie. Den første satsen heter New Frontierm og neste er litt mer roligere. Den neste heter jo Bring Back My Child. Og neste er full med trøkk. Den heter Great Chief. Den avsluttet Where the river flows som var kul å spille i salen.

Neste stykke er selvfølgelig det største og det beste. Where the river flows er et vanlig og kjent stykke. Mange spiller den i AM, men ikke i år. Det korpset rett etter oss skulle spille det siste stykket vårt som heter Fate of The Gods noe som var et stort og flott stykke. Den handler om den norønne mytologien og om den fæle Loke. Dette stykket handler om Ragnarok, jordens undergang, så for alle slagverkere er denne kul å spille. Jeg var paukist på dette stykket og skulle ta i alt noen steder.

Da vi skulle gå så ble vi beskyldt for juks. Siden trommegruppa vår samlet sammen våres stikker, noter og andre instrumenter, så kom det andre korpset inn. De andre slagverkerne skulle spille det samme stykket, så vi ble beskyldt for tyveri av et par av dems noter. Så vi ble litt stresset over dette og sjekket alle notene om vi hadde tatt noe, og heldigvis så hadde vi ikke det, så det korpset hadde somlet litt med notene. Vi spøkte med noen jenter i korpset om at vi har blitt beskyldt for juks og blitt diskvalifisert, og dem ble helt sjokekrt. Det er alltid litt moro å se folk gå i panikk bare for en kødd :)

Så var det premieutdeling og dette her er den mest nervepirrende stunden noensinne. Og fpr hver plass konferandieren sier, (han starter med siste plass og går oppover) jo mer gladere vi blir. Og til slutt så sier han førsteplass før andreplassen og vi er veldig fornøyde. En 2.plass i 2. divisjon er godt fortjent. Vi fikk 89 poeng, mens førsteplassen fikk 90. Så vi avr veldig nære. De som vant var faktisk de som beskyldte oss for juks.
På bussentilbake var vi fornøyde og hørte på dommernes kommentarer.
Jeg er ihvertfall fornøyd

1 Comments:

Blogger Andreas said...

Lol. That was incredibly random.

4:19 PM  

Post a Comment

<< Home